SAFRANBOLU’DA “82 İL 82 SAHABİ” KONFERANSI

Siyer Araştırmaları Merkezi (SAMED) tarafından Safranbolu’da “82 İl 82 Sahabi” konferansı gerçekleştirildi.

GÜNCEL 5.03.2013 11:01:16 0
SAFRANBOLU’DA “82 İL 82 SAHABİ” KONFERANSI
Siyer Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen 82 İl 82 Sahabi Konferansı Sunal Tülbentçi Öğretmenevi’nde yapıldı. Safranbolu Belediyesi’nin önderliğinde düzenlenen ve “Yoksulların Annesi” olarak tanınan Zeyneb Bint Cahş’ın konu alındığı konferansa konuşmacı olarak Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammet Emin Yıldırım katıldı. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ünde katıldığı konferans Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Ne mutlu bize ki, böylesine güzel ve hayırlı programlarda salonlar almıyor. Katılımlarınızdan ve ilginizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Yardım sevrliği ile tanınan bir kişiliğin anlatılacağı bu güzel gecede kısa bir şekilde Safranbolu’nun yardım severliğinden, duyarlılığından söz etmek istediğini kaydeden Başkan Aksoy, “Safranbolulu hemşerilerimin duyarlılığı, Van depreminde görüldü, geçtiğimiz günlerde Suriye’ye yardım kampanyasında görüldü. Safranbolu insanı yardım severdir, Safranbolu insanı kadir kıymet bilir değerlerine sahip çıkar. SAKEM’in de böyle bir amaçla kurulduğunu ancak amacının çok çok üzerine çıkarak gerçekleştirdiği faaliyetlerle artık tüm dünyada tanınan bir marka olduğunu hep birlikte görüyor, gurur duyuyoruz. SAKEM, bünyesinde kurulan Hayır Evi ile de gündemde. Burada da ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçları doğrultusunda veren elle alan eli buluşturuyoruz. Yani SAKEM duyarlılık demek, ücretsiz eğitim demek, sosyal faaliyet demek. Yani kısacası SAKEM hayatın içerisinde olan her şey demek” diye konuştu.
Başkan Aksoy programa katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını noktaladı. Başkan Aksoy’un konuşmasının ardından önce bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Daha sonra Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammet Emin Yıldırım’ın yoksulların annesi, Zeyneb Bint Cahş’ın hayatından kesitler anlatılan konferansa geçildi. Yaklaşık 1,5 saat süren konferansta Sunal Tülbentçi Öğretmenevi tamamen dolarken, konferansa 500’e yakın konuğun katıldığı bildirildi.

Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °